Raikas mustikkakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • muna
  • sokeri
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • maito
  • vaniljasokeri
  • liivatelehti
  • vispikerma
  • sitruunarahka
  • sitruunatuorejuusto
  • valkosuklaa
  • mustikka
  • vesi
  • marenkikakkupohja
  • kermavaahto
  • metsämansikka

Kesäisen ihanaan kakkuun käytetään kotimaisia mustikoita. Soseutettuna mustikat antavat kakulle upean violetin värin. Mustikoiden tilalla voi toki käyttää myös muita marjoja sesonkien mukaan.
Tämä kakku sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Raikas mustikkakakku
8-10 annosta

Pohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa tai sitruunatuorejuustoa
50 g sulatettua valkosuklaata
4 dl mustikoita soseutettuna
1 tl vaniljasokeria
1/2-3/4 dl sokeria
2 dl kokonaisia mustikoita
½ dl vettä

Pinnalle:
1 valmis marenkikakkupohja
1 dl kermavaahtoa
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
n. 2 dl mustikoita ja metsämansikoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja vuoasta ja anna hetken jäähtyä.

Vuoraa vuoan pohja uudestaan leivinpaperilla, laita pohja vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon sitruunarahka tai tuorejuusto.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita sula suklaa vaahtoon. Lisää myös soseutetut mustikat, vaniljasokeri ja sokeri.
Tarkista maku.
Sekoita lopuksi joukkoon kokonaiset mustikat varovasti käännellen.

Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Nosta päälle marenkikakkupohja.
Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto marengin päälle. Ripottele pinnalle mustikoita ja metsämansikoita.

Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä