Pyöreä mustikkakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Hyydytetyt kakut ovat paitsi raikkaita ja herkullisia, myös helposti valmistettavia.
Kun kakku pitää saada tarjoilupäivänä pöytään mahdollisimman pienellä
vaivalla, kannattaa valmistaa tämän tyyppinen kakku, sillä se tulee
valmistaa vähintään muutamia tunteja ennen tarjoilua tai mielellään jo
edellisenä päivänä.
Tämän mallista kakkua on lisäksi helppo kuljettaa kulhossa esimerkiksi työpaikalle ja koristella helposti vasta paikan päällä.

Mustikkakakku

Pohja:
4 munaa
1,5 dl  sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
10 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
5 dl mustikoita
1 dl  sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vettä

Kuorrutus:
2,5 dl Flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
violettia elintavikeväriä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.

Vuoraa salaattikulho kelmulla. Nosta kulhon pohjalle ja reunoille torttulevy, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää rahka, tuorejuusto,
sauvasekoittimella soseutetut mustikat, sokeri ja vaniljasokeri,
sekoita tasaiseksi.

Kiehauta vesi mikrouunissa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Kaada hieman jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytteeseen, sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Kaada seos kulhoon kostutetun pohjalevyn päälle. Mikäli torttulevyn
reunoja jää näkyviin, voit leikata ne ja nostaa täytteen päälle
”kanneksi.”
Hyydytä kelmulla tai foliolla suojattua kakkua jääkaapissa vähintään 2-4 tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.

Vaahdota Flora vispi vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää joukkoon hippunen elintarvikeväriä.
Nostele kerma kakun pinnalle ja levitä se lusikalla ilmavasti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä