Pääsiäisen pashakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Keväinen kakku valmistuu helposti hyydyttäen. Täytteessä maistuu raikas sitruuna, höystettynä korinteilla, mantelirouheella ja sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla.
Pohjan voit leipoa kääretortusta tai murustaa pohjaksi keksejä. Voit myös kostuttaa savoiardikeksejä omenamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Pääsiäisen pashakakku
8-10 annosta
Pohja:
150 g keksejä, esimerkiksi kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia sulatettuna
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
2 rkl sukaatteja
2 rkl sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
2 rkl korintteja
1/2 dl pähkinä-, tai mantelirouhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Siro sokeria
2 rkl sitruunan mehua
Pinnalle:
1-2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
elintarvikeväriä
Sokeri-, tai marsipaanikukkasia
Murusta keksit. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.
Painele seos halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä viidestä kymmeneen minuuttiin.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sitruunarahka, sukaatit, appelsiinin kuoripalat, korintit, pähkinä-, tai mantelirouhe, vaniljasokeri ja Siro sokeri.
Kiehauta sitruunan mehu esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Tarkista maku.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma, mausta Siro sokerilla ja vaniljasokerilla.
Värjää kermavaahto halutessasi elintarvikevärillä.
Pursota kerma ruusukkeiksi kakun pinnalle ja koristele sokeri-, tai marsipaanikukkasin tai eläinhahmoin.