Nalle Puhin hunajainen marjakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Lastenkutsujen kakuksi sopii marjaisa hyydykekakku, jossa maistuu tietysti Nalle Puhin lempiherkku, eli hunaja.
Ilman Nalle Puhin kuvaa kakku sopii loistavasti myös aikuisten makuun.
Koristele kakku silloin herkullisilla marjoilla!

Nalle Puhin hunajainen marjakakku
n. 10 annosta

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
n. 3/4 dl vadelmamehua

Täyte:
7 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
5 dl vadelma-boysenmarjajugurttia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vadelmia
1 dl boysenmarjoja
1/2 dl vadelmamehua

Pinnalle:
 Nalle Puh sokerimassakuva
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vuoraa halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Irroita pohja ja laita leivinpaperin päälle paistovuokaansa.
Kostuta jäähtynyt pohja vadelmamehulla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, lisää boysenmarjajugurtti, hunaja, sokeri, vaniljasokeri, vadelmat ja boysenmarjat. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Sekoita liivateliemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin.
Anna hyytyä vähintään pari tuntia ennen sokerimassakuvan laittamista.
Irroita kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille.

Mikäli käytät koristeena sokerimassasta valmistettua kakkukuvaa, laita se kakun pinnalle noin 6 tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii sopivasti pehmentyä, mutta ei liikaa.

Vaahdota lopuksi kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursottele kerma kakun reunoille.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä