Nalle Puhin hunajainen marjakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Lastenkutsujen kakuksi sopii marjaisa hyydykekakku, jossa maistuu tietysti Nalle Puhin lempiherkku, eli hunaja.
Ilman Nalle Puhin kuvaa kakku sopii loistavasti myös aikuisten makuun.
Koristele kakku silloin herkullisilla marjoilla!
Nalle Puhin hunajainen marjakakku
n. 10 annosta
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
n. 3/4 dl vadelmamehua
Täyte:
7 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
5 dl vadelma-boysenmarjajugurttia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vadelmia
1 dl boysenmarjoja
1/2 dl vadelmamehua
Pinnalle:
Nalle Puh sokerimassakuva
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vuoraa halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Irroita pohja ja laita leivinpaperin päälle paistovuokaansa.
Kostuta jäähtynyt pohja vadelmamehulla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, lisää boysenmarjajugurtti, hunaja, sokeri, vaniljasokeri, vadelmat ja boysenmarjat. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Sekoita liivateliemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin.
Anna hyytyä vähintään pari tuntia ennen sokerimassakuvan laittamista.
Irroita kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille.
Mikäli käytät koristeena sokerimassasta valmistettua kakkukuvaa, laita se kakun pinnalle noin 6 tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii sopivasti pehmentyä, mutta ei liikaa.
Vaahdota lopuksi kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursottele kerma kakun reunoille.