Mustaherukka-vadelmarahkakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Vuorasin
siis halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuoan leivinpaperilla ja laitoin
kääretorttulevyn pohjaksi, kostutin pohjan mustikka-vadelmalimulla.
Mustaherukka-vadelmarahkakakku
Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
1/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus: mustikka-vadelmalimua/marjamehua/vanilja-maitoa
Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
500 g rahkaa
n 2 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
4 dl mustaherukoita
3 dl vadelmia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoon. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperille.
Leikkaa pohjalevystä halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle rinkula, kostuta.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa
Flora vispi vaahdoksi. Soseuta marjat. Sulata liivatteet tilkkaan
kiehuvaa vettä. Yhdistä Flora vispi, rahka, sokerit, marjasurvos ja
lopuksi liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kostutetun pohjalevyn päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Koristele mielesi mukaan.