Mustaherukka-suklaamoussekakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Jouluaatoksi testasin Pirkka-lehdessä ollutta suklaista cassismoussekakkua.
Vaikka kakku oli ihan hyvää, se oli mielestäni melko raskas yhdistelmä.
Mustaherukka kuuluu suosikkimarjoihini ja pidän niiden kirpsakkuudesta, mutta niiden yhdistäminen suklaan kanssa tuntui erikoiselta jostain syystä. Vaikka olen todella perso makealle, tätä ei vaan voinut syödä yhtä palaa enempää.
Jos tuon suklaamoussen tekisikin valkosuklaasta, uskon, että se toimisi paremmin.
Suklaamoussen liivatteet liotettiin ohjeen mukaan konjakkiin, mutta koska en pidä sen mausta, vaihdoin konjakin kahvilikööriin.
Kakkua maisteltuani en jatkossa käyttäisi kumpaakaan, vaan korvaisin tuon alkoholin vedellä. Liian montaa hallitsevaa makua ei kannata lähteä yhdistelemään keskenään.
Ohjeessa kehoitettiin laittamaan täytteitä vuorotellen pieniä määriä siten, että lopputuloksena olisi marmoroituneen näköinen seos.
Tämähän on makuasia, mutta minusta ne kannattaa kuitenkin laittaa selkeästi päällekkäin, jotta se olisi miellyttävämpi makuelämys.
Koristeet on tehty silikonisella muotilla .
Mustaherukka-suklaamoussekakku
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Kostutus:
1 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
Mustaherukkamousse:
3 liivatelehteä
n. 4 dl mustaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
1/2 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
Suklaamousse:
2 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl konjakkia/kahvilikööriä/vettä
Peitä halkaisijaltaan 24 senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat.
Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, jäähdytä.
Kostuta pohja mustaherukkamehulla.
Laita eri kulhoihin liivatelehdet runsaaseen veteen likoamaan.
Vaahdota kerma, sulata suklaa esimerkiksi mikrossa ja soseuta mustaherukat ja sokeri sauvasekoittimella tai leikkurinterällä.
Jaa kerma kahteen eri kulhoon ja sekoita toiseen mustaherukat, toiseen sula suklaa. Mausta suklaaseos sokerilla ja vaniljalla.
Kuumenna suklaaseosta varten konjakki, likööri tai vesi kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna jäähtyä hetki ja lisää liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kuumenna mustaherukkamehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Nostele lusikalla vuorotellen seoksia kostutetun pohjalevyn päälle tai kaada täytteet päällekkäin.
Suojaa kakku kelmulla ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Pyöräytä veitsellä kakun reunat irti vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.