Moussekakku kahvilikööristä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Moussekakku kahvilikööristä
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: sokeroitua maito-kahvia
Täyte:
10 liivatetta
4 munaa
1 dl sokeria
5 dl vispikermaa
3 tl vaniljasokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeroitua kaakaojauhetta
1 dl kahvilikööriä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaarouhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, paista 225 asteisessa uunissa n 7 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle.
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi, leikkaa kääretorttulevystä pohjaosa vuoan pohjalle. Kostuta pohja sokeroidulla maito-kahvilla.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon tuorejuusto vispilällä tasaiseksi sekoittaen, sekä vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
Kuumenna likööri mikrossa kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kuumaan likööriin. Anna jäähtyä noin minuutti. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjaosan päälle, anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Pyöräytä vuoan reuna irti veitsellä. Koristle mielesi mukaan!