Mokka-suklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

 

Mokka-suklaakakku

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen: maitoa + vaniljasokeria

Täyte:

5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispi- tai kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Fazerin suklaata (maitosuklaata, hasselpähkinää ja rusinoita)
tilkka kahvia (tai vettä + pikakahvijauhetta)

mokka-aromia maun mukaan, varovasti annostellen


Koristeena: suklaakrokantteja ja sokerihelmiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy ja jäähdytä. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen pohjarinkula.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, nosta päälle torttupoja, kostuta vanilja-maidolla.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon mokkatuorejuusto ja sokerit.

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita se täyteseokseen.

Kiehauta tilkka kahvia ja sulata vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen, sekoita tasaiseksi.Mausta seos mokka-aromilla. Lisää aromia vähän kerrallaan ja maista välillä, kunnes saat sopivan makuisen täytteen.

Kaada täyte pohjalevylle ja hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Huom! Tämä kakku on tehty halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.
Jos haluat tehdä halkaisijaltaan suuremman, mutta silti korkean kakun, tuplaa ainekset!

Pakasta ylimääräiset taikinalevyn palat ja rakentele niistä seuraavan kerran kakkua tehdessä pohja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä