Mansikkarahkakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
kuvaaja: Arto Vuohelainen
Tässä ohje, jonka kehittelin ystävänpäiväksi DanSukkerille. Kakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa.
Tee vaihteeksi kakku tämän malliseksi, säästät tekovaiheessa reilusti aikaa verrattuna normaalin täytekakun tekemiseen.
Mansikka-rahkakakku herkkusuille
Ainekset
Pohja
4 munaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
10 liivatelehteä
2,5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
500 g maitorahkaa
5 dl (n. 300 g) mansikoita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl vettä tai mansikkamehua
Kuorrutus
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 225 asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia, kumoa valmis pohja leivinpaperille.
Vuoraa 2-2,5 litran vetoinen leivonta- tai salaattikulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja säästä ne.
Kostuta maidolla, jonka joukkoon on sekoitettu vaniljasokeri.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, hieman pehmenneet tai sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi tai mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kostutetun taikinalevyn päälle, asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta. Suojaa kelmulla ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kumoa kakku ja kuorruta Mansikkatomusokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Resepti perustuu DanSukker -tuotteisiin.