Mansikkainen Daim-juustokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

61 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä kakku on loistava valinta kesän ensimmäiseksi mansikkakakuksi!
Pohjan voit valmistaa erilaisista kekseistä.
Muro- ja kaurakeksit sopivat kuitenkin erityisesti kesäkakkuun.

Mansikkainen Daim-juustokakku
10-15 annosta

Pohja:
200 g LU Muro- tai Jyväshyvä Kaurakeksejä
50-70 g voita tai margariinia

Täyte:
4 dl mansikkalohkoja
7 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g Philadelphia tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1/2-1 sitruunan kuoriraaste
1 rkl vaniljasokeria
56 g Daim-suklaapatukka
3 rkl vettä tai sitruunamehua

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
56 g Daim-suklaapatukka

Päälle:
n. 4 dl mansikkalohkoja
Daim-murskaa

Laita keksit pussiin ja hienonna nyrkillä tai lihanuijalla.
Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja painele tasaiseksi seokseksi.

Levitä keksiseos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuokaan.

Lohko pohjan päälle mansikoita.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri, sitruunan kuoriraaste ja vaniljasokeri.
Leikkaa Daim-patukka karkeaksi rouheeksi veitsellä. Jätä osa koristeluun ja sekoita loput täytteeseen.

Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita lusikalla tasaiseksi.

Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan mansikoiden päälle.

Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma runsaaksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja Daim-murskalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä