Mansikka-rahkakakku ja -leivos

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Mansikka-rahkakakku ja -leivos

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: sitruunalimua

Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
200 g maitorahkaa
3 dl soseutettua mansikkaa
sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl vettä tai mehua liivatteiden liuottamiseen

Koristeeksi: tuoreita mansikoita
 TAI pakastemansikoita ja 3 dl vettä/mehua + 1,5 dl hyytelösokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy leivinliinalle tai leivinpaperin päälle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, soseutetut mansikat, sokeri ja vaniljasokeri, tarkista maku.
Kuumenna vesi/mehu kiehuvaksi kasarissa tai mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla, leikkaa kääretorttulevystä pohjan kokoinen pala ja laita se vuokaan, kostuta sitruunalimulla.

Kaada täyte pohjalevyn päälle ja nosta jääkaappiin  hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele hyytynyt kakku tuoreilla tai pakastemansikoilla ja halutessasi hyytelösokeriliemellä.
Keitä lientä varten neste kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja hämmennä kunnes liemi kirkastuu. Sivele lientä pullasudilla marjojen pintaan ja nostele lusikalla loput.

Tuoreet mansikat voi hyvin sivellä
hyytelösokeriliemellä kevyesti, mansikat pysyvät pidempään paremman
näköisinä ja saavat pintaansa miedon makeuden.

Kokeilin vielä
Tupperwaren silikonisella sydänmuffinivuoalla, onnistuuko sillä
tekemään leivosversion. En vuorannut vuokaa mitenkään, vaan kokosin
ainekset suoraan vuokaan ja hyydytin jääkaapissa. Hyvin irtosivat
vuoasta, joten silikonivuokia kannattaa rohkeasti kokeilla.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä