Mango-passion-vadelmakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Sain vieraaksi henkilön, joka kammoaa marjoja tai ylipäänsä kaikkea missä marjat ovat ”sattumina.”
Tämä on tuttua niiltä ajoilta, kun joskus olin päiväkodissa töissä.
Keittiöön palautui kiisseli- ja jugurttikulhot siten, että marjat olivat jätetty ja muu syöty.

Nyt oli hyvä sauma tehdä kakku, jossa maistuu marjat ja hedelmät, mutta jonka rakenne on täydellisen sileä.
Tämän kakun valmistukseen oli toinenkin syy, sillä minua lähestyttiin jokunen tovi sitten kysymyksellä, miten Blå Bandin Mango-passion mousse -jauheesta voisi valmistaa kakun.
Tässä tämä nyt on.
En lisäillyt mitään makua antavia aineksia, sillä vaahto maistui hyvältä ihan niin.
Korkeintaan lisäisin joukkoon esimerkiksi vadelmia tuohon vadelmaosuuteen.
Pohjalevy löytyi valmiiksi pakastimesta.
Leipokaa siis kääretorttulevy pakastimeen kun löytyy hieman luppoaikaa, siitä saa sitten helposti taiottua itselle tai vieraalle jonkin makean tarjottavan.

Kakku on tehty halkaisijaltaan 18 cm vuokaan, siihen on käytetty koko paketti molempia vaahtoaineksia, vaikka keltainen täytekerros näyttääkin jostain syystä ohuemmalta.

Mango-passion-vadelmakakku n. 10 annosta

Pohja:
1 muna
hieman vajaa 1/2 dl sokeria
hieman vajaa 1/2 dl perunajauhoja
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/4 tl leivinjauhetta

TAI valmista pellin kokoinen kääretorttulevy ja leikkaa siitä tarvittava pohjapala, pakasta muu osa ja käytä myöhemmin.
Yhdestä kääretorttulevystä saat 3-4 pohja-osaa halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.

Kääretorttulevy pellillinen

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa tai hedelmämehua

Täyte 1:
3 liivatelehteä
1 pkt Blå Bandin Vadelmamousse -jauhetta
3 dl kylmää maitoa
2 rkl vettä

Täyte 2:
3 liivatelehteä
1 pkt Blå Bandin Mango-Passionmousse -jauhetta
3 dl kylmää maitoa
2 rkl vettä

Pinnalle: sokeroimatonta kaakaojauhetta
ananaskirsikoita

Säädä uuni lämpenemään 225 asteiseksi.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperille  vuoratulle uunipellille tai voidellun  ja jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, vuoassa ehkä aavistuksen vähemmän.
Kumoa leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.

Leikkaa halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperirinkula.

Nosta pohjalle taikinalevy, kostuta.

Laita kahteen kulhoon 3 liivatetta ja kylmää vettä.

Tyhjennä puhtaaseen kulhoon molemmat vadelmajauhepussit ja mittaa joukkoon 3 dl kylmää maitoa.
Vatkaa muutamia minuutteja sähkövatkaimella, kunnes seos sakenee.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa tai pienessä kasarissa, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kostutetun pohjan päälle, nosta kylmään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

Mittaa kulhoon mango-passionjauhepussit, sekä kylmä maito.
Vatkaa muutamia minuutteja sähkövatkaimella, kunnes seos sakenee.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa tai pienessä kasarissa, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vadelmatäytteen päälle varovasti pienissä erissä, jotta kerrokset pysyvät tasaisina.
Mikäli vadelmakerros ei ole vielä ehtinyt hyytyä tarpeeksi, anna sen seistä hetki kaapissa. Täyte hyytyy noin 15 minuutissa sen verran, että sen päälle voi kaataa jo toisen täytteen.

Anna hyytyä jääkaapissa tunti-pari.
Irroita kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilualustalle.
Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta, koristele ananaskirsikoilla tai vadelmilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä