Luumukakku
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Kakkupohja:
- 150 g piparkakkuja murustettuna
- 75 g voita
- 75 g margariinia sulatettuna (vaihtoehto)
- 1 rkl maitoa
- ripaus kanelia
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g vaniljarahkaa
- 150-200 g luumumarmeladia
- halutessasi sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vettä TAI
- 2 rkl glögiä (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 100 g luumumarmeladia
- 1 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- kaneli-suklaamakeisia
Valmistusohje
- Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Sekoita murustettujen piparkakkujen joukkoon sulatettu voi tai margariini. Lisää joukkoon maito ja ripaus kanelia. Painele seos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Mausta tarvittaessa sokerilla.
- Kuumenna vesi tai glögi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
- Levitä pinnalle luumumarmeladi.
- Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun reunoille.
- Koristele luumukakku kaneli-suklaamakeisilla tai muilla jouluisilla makeisilla.
- Vinkki! Voit käyttää pohjaksi myös savoiardikeksejä. Kostuta ne kanelilla ja vaniljasokerilla maustetulla maidolla!