Luumukakku

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
luumukakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

111 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Joulun ihanassa leivonnaisessa maistuu tietysti luumu. Tämä helppo luumukakku valmistuu muutamassa minuutissa. Voit valmistaa pari päivää aikaisemmin jääkaappiin odottamaan herkutteluhetkeä. Voi myös pakastaa!

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Kakkupohja:
  • 150 g piparkakkuja murustettuna
  • 75 g voita
  • 75 g margariinia sulatettuna (vaihtoehto)
  • 1 rkl maitoa
  • ripaus kanelia
Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 150-200 g luumumarmeladia
  • halutessasi sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vettä TAI
  • 2 rkl glögiä (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • 100 g luumumarmeladia
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • kaneli-suklaamakeisia

Valmistusohje

  • Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Sekoita murustettujen piparkakkujen joukkoon sulatettu voi tai margariini. Lisää joukkoon maito ja ripaus kanelia. Painele seos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Mausta tarvittaessa sokerilla.
  • Kuumenna vesi tai glögi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  • Levitä pinnalle luumumarmeladi.
  • Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun reunoille.
  • Koristele luumukakku kaneli-suklaamakeisilla tai muilla jouluisilla makeisilla.
  • Vinkki! Voit käyttää pohjaksi myös savoiardikeksejä. Kostuta ne kanelilla ja vaniljasokerilla maustetulla maidolla!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä