Limetti-moussekakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Limetti-moussekakku

Pohja:

2 munaa
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus: vedellä laimennettua, sokeroitua limemehua


Täyte:


5 liivatetta
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen raastettu kuori

2,5 limen puristettu mehu

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoon. Paista 225 asteisssa uunissa noin 7 minuuttia, kumoa leivinpaperille tai keittiöliinan päälle.

Leikkaa pohjasta halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle taikinalevy. Kostuta.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja
limenkuoriraaste.

Kuumenna esim mikrossa limemehu, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, leikkaa pohjan kokoinen kääretorttulevy pohjalle, kostuta.

Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle, hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irroita irtopohjavuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele mielesi mukaan.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä