Keijukakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Bake and Party on ottanut myyntiin runsaan valikoiman kakkukuvia .
Kuvat on valmistettu peruna- ja maissitärkkelyksestä, maitojauheesta, maidosta, sokerista ja makeutusaineesta. Kuva maistuu aavistuksen makealta.
Kuvia löytyy jokaiseen makuun sekä tytöille, että pojille.
Itse ihastuin Keiju-aiheiseen kuvaan, josta tuli mieleen yksi kauneimmista lastenlauluista.

"Hyvin hiljaa, hyvin hiljaa,
nyt kuuluu keijujen äänet.
He tanssivat taas koko yön laulaen,
koko yön laulaen.

Hyvin hiljaa, hyvin hiljaa,
nyt syttyy tähtöset pienet.
Ne oottavat taas läpi yön loistaen,
läpi yön loistaen.

Hyvin hiljaa, hyvin hiljaa,
nyt sammuu keijujen äänet.
He liitävät taas ylös luo tähtien,
ylös luo tähtien."

Keijukakku

Pohja:
pala kääretorttulevyä TAI n. 200 g keksejä murustettuna + 70 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora vispiä
200 g Sunnuntai Kuningatar (tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
2 dl vadelmia
2 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
vanilja-aromia TAI vaniljasokeria
1/2 dl vettä tai marjamehua

Päälle: kakkukuva + n. 1 dl vispikermaa tai Flora vispiä vaahdotettuna, sokerilla ja vaniljalla maustettuna

Mikäli käytät pohjaan keksejä, murusta ne, lisää joukkoon sulatettu rasva, sekoita tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Jos pohjana on kääretorttulevy, kostuta se vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai marjalimulla.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon Kuningatar "tuorejuusto," kohmeiset marjat, sokeri ja vanilja-aromi tai -sokeri.
Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hetki, lisää se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irroita kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle.

Vaahdota vispikerma tai Flora vispi, sivele ohut kerros kakun pintaan. Aseta pinnalle kakkukuva, pursottele reunat kermalla. Nosta jääkaappiin vähintään 3-4 tunniksi ennen tarjolua, jotta kuva pehmenee. Kuva saattaa muutaman tunnin seisottamisen  jälkeen hieman kupruilla, mutta se asettuu tasaiseksi imiessään vielä kosteutta kakusta.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä