Karpalo-piparikakku ilman liivatetta

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Dr.Oetker on tuonut markkinoille kasvipohjaisen hyytelöimisaineen: Vegegelin.
Vegegel ei kuitenkaan toimi aivan liivatteen tavoin. Siksi sen käyttöä kannattaa hieman opetella, varsinkin jos tarkoitus
on käyttää sitä juhlaleivonnaiseen.
Pannacottakin onnistuu sillä helposti.

Valmistin jouluisen jälkiruokakakun Vegegelillä hyydyttäen.
Tämä kakku on rakenteeltaan kuitenkin hieman pehmoinen.
Maku on miellyttävän mieto.
Pakkauksessa on neljä annospussia.

Karpalo-piparikakku
noin 8 annosta

150 g piparkakkuja
50 g sulatettua voita

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa tai kerman kaltaista kasvirasvavalmistetta
200 g sitruuna- tai vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
3 pussia Dr.Oetker Vegegeliä
3 dl vettä
1-2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1/2 dl sokeria

Pinnalle:
2 dl karpaloita
(tomusokeria)

Murusta piparkakut.
Sulata voi.
Sekoita piparinmurut ja sulatettu voi keskenään.
Vuoraa halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Painele pipari-voiseos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon sitruuna- tai vaniljarahka.
Sulata puolet valkosuklaasta mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Leikkaa loput valkosuklaasta karkeaksi rouheeksi veitsellä.
Lisää valkosuklaat vaahdon joukkoon.

Tyhjennä Vegegel- jauheet kattilaan.
Mittaa joukkoon vesi.
Anna seoksen kiehua hetki.

Lisää kiehautettu Vegegel-vesi seos täytteen joukkoon.
Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Koristele karpaloilla.

Vinkki! Siivilöi pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä