Kahden suklaan hyydykekakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Suklaakakut maistuvat kaikkina vuodenaikoina.
Helppo ratkaisu koristeluongelmaan on käyttää säilykehedelmiä tai marjoja ja kiehauttaa pinnalle kevyt hyytelösokerikiille.
Kahvi kuulostaa ehkä äkkiseltään erikoiselta yhdistelmältä kakun muiden makujen kanssa, mutta mielestäni se toimii erinomaisesti.

Kahden suklaan hyydykekakku
20-30 annosta

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
10 liivatelehteä
5 dl vispikermaa tai vaniljavaahtoa
2 prk vaniljarahkaa
180 g valkosuklaata (esim. Marabou Vinter vit)
200 g Marabou appelsiinikrokantti suklaata

1/2 dl kahvia tai vettä

Pinnalle:
2 prk säilykemandariineja valutettuna tai muita hedelmiä tai marjoja

3 dl vettä
1 1/2 dl hyytelösokeria

2 dl vispikermaa, sokeria ja vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy leivinpaperille.
Leikkaa halkaisijaltaan 28-30 cm vuoan kokoinen pohja torttulevystä ja nosta se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon vaniljarahka.
Kiehauta kahvi tai vesi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa täyte kahteen osaan.

Paloittele suklaat eri lautasille ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä noin puolentoista minuutin ajan välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Voit halutessasi jättää osan suklaasta sivuun ja rouhia sen sattumiksi kakkutäytteeseen.

Sekoita toiseen täytteeseen sulatettu valkosuklaa ja mahdollinen suklaarouhe.
Sekoita jäljelle jääneeseen täytteeseen sulatettu appelsiinikrokanttisuklaa ja mahdollinen suklaarouhe.

Kaada kostutetulle pohjalevylle vuokaan puolet täytteestä. Nosta kakku ja toinen täyte noin puoleksi tunniksi kylmään. Tarkkaile, etteivät ne jähmety liikaa.
Valuta varovasti toinen täyte päälle. Aloita pienellä kerroksella, jotta täytteet eivät sekoitu.

Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Levitä päälle valutetut mandariinilohkot.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kunnes liemi on kirkasta.
Sivele pullasudilla kiille mandariinien pintaan.
Nosta hetkeksi kylmään.

Irroita vuoka kakun reunoilta. Nosta kakku tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljalla.
Pursota kerma kakun reunoille.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä