Joulukakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Nimesin tämän kakun joulukakuksi käyttämieni raaka-aineiden mukaan. Tämä on variaatio aikaisemmin tekemästäni Rommirusina-rahkakakusta.

Joulukakku

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl piparkakkumaustetta

Kostutus:
1,5-2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl piparkakkumaustetta

Täyte:
5 liivatelehteä
200 g Fazerin joulusuklaata
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g Valion Rommi-rusinarahkaa
1 dl Wienernougat crushia
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä tai glögiä

sokeria tarvittaessa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperille tai leivinliinan päälle.
Leikkaa palasta kaksi halkaisijaltaan 18 cm:stä rinkulaa irtopohjavuokaa apuna käyttäen.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Laita pohjalle toinen kakkulevy, kostuta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata paloiteltu joulusuklaa mikrossa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia. Sekoita suklaata välillä, jotta näet onko suklaa sulanut.
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon rommi-rusinarahka, wienernougat crush, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa.
Tarkista maku.

Kuumenna vesi/glögi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon.
Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kostutetun pohjaosan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy, kostuta.
Siivilöi pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta.
Koristele vihreillä kuulilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä