Itsenäisyyspäivän suklaakakku

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
itsenäisyyspäivän suklaakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tarjoa itsenäisyyspäivän kakuksi kahden suklaan kakkua, jonka pohjassa maistuu lähestyvän joulun mieleen tuovat piparkakut. Kakku on valmistettu halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Itsenäisyyspäivän suklaakakku sopii erinomaisesti myös joulupöytään.

Advertising information

Ainekset

12-15 annosta
Pohja:
  • 200 g piparkakkumuruja
  • 75-100 g sulatettua voita
  • 75-100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 rkl suklaalikööriä
Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl suklaalikööriä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g valkosuklaata
Pinnalle:
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 20 kpl Fazerin Suomi suklaakonvehteja

Valmistusohje

  • Murusta piparkakut, lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini, sekä likööri.
  • Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, sekä sokeri ja vaniljasokeri.
  • Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Jaa seos kahteen osaan.
  • Sulata paloitellut suklaat erikseen puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes ovat sulaneet.
  • Sekoita toiseen täyteosuuteen sulatettu tumma suklaa, toiseen sulatettu valkosuklaa.
  • Kaada kerrokset varovasti päällekkäin piparkakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.
  • Laita kakun pinnalle koristeeksi keko Suomi-suklaakonvehteja, joista puolet on valkosuklaata ja puolet maitosuklaata.
  • Tarjoa suklaakakku!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä