Itsenäisyyspäivän suklaakakku
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12-15 annosta
Pohja:
- 200 g piparkakkumuruja
- 75-100 g sulatettua voita
- 75-100 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 rkl suklaalikööriä
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 200 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl suklaalikööriä
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g valkosuklaata
Pinnalle:
- 1 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 20 kpl Fazerin Suomi suklaakonvehteja
Valmistusohje
- Murusta piparkakut, lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini, sekä likööri.
- Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, sekä sokeri ja vaniljasokeri.
- Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Jaa seos kahteen osaan.
- Sulata paloitellut suklaat erikseen puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes ovat sulaneet.
- Sekoita toiseen täyteosuuteen sulatettu tumma suklaa, toiseen sulatettu valkosuklaa.
- Kaada kerrokset varovasti päällekkäin piparkakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.
- Laita kakun pinnalle koristeeksi keko Suomi-suklaakonvehteja, joista puolet on valkosuklaata ja puolet maitosuklaata.
- Tarjoa suklaakakku!