Hyydytetty valkosuklaa-limekakku
- 30 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 250 g Bastogne kandisokerikeksi
- 75 g voi
- margariini
Täyte:
- 2½ dl vispikerma
- 200 g vaniljatuorejuusto
- ½-¾ dl tomusokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 5 liivatelehti
- 1 limen kuoriraaste
- 1 limen mehu
- 150 g valkosuklaa
Pinnalle:
- muutama mansikka
- muutama mustikka
- muutama vadelma
- muutama marenki
- 1 (viipaleita) lime
- puolikas passionhedelmä
Tämä ihana kakku sopii hyvin kesäjuhliin!
Hyydytetty valkosuklaa-limekakku
8 annosta
250 g Bastogne kandisokerikeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
½-¾ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
yhden limen raastettu kuori
yhden limen puristettu mehu
150 g valkosuklaata
Pinnalle:
muutama mansikka
muutama mustikka
muutama vadelma
muutama marenki
muutama limeviipale
puolikas passiohedelmä
Laita keksit tehosekoittimeen ja hienonna. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Pese lime hyvin ja raasta kuori täytteen joukkoon. Purista limen mehu ja kuumenna esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita valkosuklaa täytteeseen. Tarkista maku.
Kaada seos kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele marjoilla, murustetulla marengilla, limeviipaleilla ja passiohedelmän siemenillä.
Tarjoa!