Hyydytetty vadelma-mustikkakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

Tulipahan taas todistetuksi, että paras tulos syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Voiko marjakakku enää paremmalta maistua. Suosittelen!

Laitan ohjeen kääretorttulevyyn, joka on loistavan kevyt tällaisten kakkujen pohjaksi.
Yhdestä levystä saa leikattua yhden isonkin vuoan pohjalle levyn ja silti sitä vielä jää.
Rippeet kannattaa pakastaa seuraavaa tarvetta varten, sillä pohjan voi mainiosti koota myös palapeliversiona=)

Hyydytetty vadelma-mustikkakakku

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: vadelmamehua

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua
2,5 dl kohmeisia vadelmia
2,5 dl kohmeisia mustikoita

Pinnalla: 2 dl vadelmahilloa,  0,5 litraa (yhteensä) vadelmia ja mustikoita
Kiille: 2 dl vadelmamehua + 1 dl hyytelösokeria

(Lisäksi kermaa tai Flora vispiä vaahdotettuna koristeeksi)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa n 6-7 minuuttia.
Kumoa paistettu levy toiselle leivinpaperille, anna jäähtyä hetki.

Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sekä saman kokoinen kääretorttulevy.

Kostuta levy vadelmamehulla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja kohmeiset marjat.

Kuumenna
0,5 dl vadelmamehua mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota vedestä
puristetut liivatteet joukkoon, anna jäähtyä hetki.

Lisää haalea seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kostutetun pohjaosan päälle, anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Levitä hyytyneen kakun pinnalle vadelmahilloa, ripottele pinnalle marjat.

Keitä vadelmamehu kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoittele kunnes liemi kirkastuu.

Kaada/nostele isolla lusikalla hieman jäähtynyt hyytelösokeriliemi marjojen pinnalle, anna hyytyä hetki kylmässä.

Irroita vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Koristele vielä halutessasi kermavaahdolla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä