Hyydytetty marjakakku (gluteeniton)
- 20 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 150 g gluteenittomia suklaakeksejä
- tai digestive keksejä
- 50 g voita
- tai margariinia
- 5 liivatelehteä
- 2½ dl vispikermaa
- 250 g sitruunaista maitorahkaa
- ½-1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g pakastemansikoita
- ½ dl mansikkamehua
- tai vettä
Pinnalle:
- 3 dl marjoja
- minttua tai muuta yrttiä
Valmistusohje
- Laita keksit ja sulatettu voi tai margariini tehosekoittimeen ja hienonna.
- Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm reunallinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunanmakuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja sulatetut, valutetut mansikat.
- Tarkista maku.
- Kuumenna mansikoista siivilöityä mehua juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
- Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
- Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
- Resepti on julkaistu kirjassa Gluteenittomat - Helpot reseptit.