Hyydytetty marjakakku (gluteeniton)

  • 20 min Työaika
  • 2 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

96 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hyydytetty marjakakku on helppotekoinen ja sopii tarjottavaksi arjessa ja juhlassa. Marjojen sijaan voit käyttää myös hedelmäsoseita kakun maustamiseen. Voit käyttää myös muita marjoja kuin mansikoita.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 150 g gluteenittomia suklaakeksejä
  • tai digestive keksejä
  • 50 g voita
  • tai margariinia
  • 5 liivatelehteä
  • 2½ dl vispikermaa
  • 250 g sitruunaista maitorahkaa
  • ½-1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g pakastemansikoita
  • ½ dl mansikkamehua
  • tai vettä
Pinnalle:
  • 3 dl marjoja
  • minttua tai muuta yrttiä

Valmistusohje

  • Laita keksit ja sulatettu voi tai margariini tehosekoittimeen ja hienonna.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm reunallinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunanmakuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja sulatetut, valutetut mansikat.
  • Tarkista maku.
  • Kuumenna mansikoista siivilöityä mehua juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
  • Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta veitsellä reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
  • Resepti on julkaistu kirjassa Gluteenittomat - Helpot reseptit.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä