Hyydytetty marjakakku (gluteeniton)

  • 20 min Työaika
  • 2 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

108 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Hyydytetty marjakakku on helppotekoinen ja sopii tarjottavaksi arjessa ja juhlassa. Marjojen sijaan voit käyttää myös hedelmäsoseita kakun maustamiseen. Voit käyttää myös muita marjoja kuin mansikoita.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 150 g gluteenittomia suklaakeksejä
  • tai digestive keksejä
  • 50 g voita
  • tai margariinia
  • 5 liivatelehteä
  • 2½ dl vispikermaa
  • 250 g sitruunaista maitorahkaa
  • ½-1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g pakastemansikoita
  • ½ dl mansikkamehua
  • tai vettä
Pinnalle:
  • 3 dl marjoja
  • minttua tai muuta yrttiä

Valmistusohje

  • Laita keksit ja sulatettu voi tai margariini tehosekoittimeen ja hienonna.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm reunallinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunanmakuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja sulatetut, valutetut mansikat.
  • Tarkista maku.
  • Kuumenna mansikoista siivilöityä mehua juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
  • Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta veitsellä reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
  • Resepti on julkaistu kirjassa Gluteenittomat - Helpot reseptit.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä