Hyydytetty mansikka-mustikkakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Hyydytetty mansikka-mustikkakakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista
225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle
leivinpaperille.
Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja laita se leivnpaperilla vuorattuun vuokaan. Kostuta vanilja-maidolla.
Täyte:
7 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa
750 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl mustikoita
3 dl mansikoita
1/2 dl vettä tai mehua liivatteiden sulattamiseen
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon maitorahka ja sokerit.
Liuota
liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada
liivateneste ohuena nauhana edelliseen seokseen koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja nosta vuoka kylmään 4-5 tunniksi tai yön yli.
Päälle:
3 banaania
4 kiiwi-hedelmää
muutama mansikka
muutamia mustikoita
2dl vettä ja 1 dl hyytelösokeria
Koristele
kakku mielesi mukaan. Keitä vesi kiillettä varten. Lisää kiehuvaan
nesteeseen hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes neste on kirkas. Jäähdytä
hetki. Sivele hedelmät ensin pullasudilla ja nostele loppu neste
lusikalla tasaisesti koko kakun päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin
jähmettymään. Irroita kakku vuosta veitsellä ympäri pyöräyttämällä ja
irrota vuoan reunat. Siirrä tarjoiluvadille.