Hyydytetty luumukakku

  • 2 h Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Bonne logo vaalea Bonne logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 2 kananmuna
  • ¾ dl sokeri
  • ¾ dl perunajauho
  • 1 tl leivinjauhe
Kostutus:
  • ½ dl maito
  • 1 tl vaniljasokeri
Täyte:
  • 8 liivatelehti
  • 2 ½ dl vispikerma
  • 500 g maitorahka
  • 1 dl sokeri
  • 2 tl vaniljasokeri
  • ½ l Bonne luumusose
  • ½ dl sitruunamehu
  • (vaihtoehto) vesi
Pinnalle:
  • 2 dl vispikerma
  • 2 rkl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • luumu
  • mantelilastu
  • mantelirouhe
  • suklaamakeinen

Bonne Luumusose on sataprosenttista luumusosetta ilman lisättyä sokeria tai muita jatkeaineita. Se sopii joulun luumukiisseliin ja joululeivontaan täytteiden maustamiseen tai vaikka kakun kiilteeksi. Pehmeä hyydytetty kakku maistuu sopivasti luumulle. Voit halutessasi jättää luumun pois täytteestä ja kiehauttaa siitä kiilteen kakun päälle hyytelösokerin kanssa.

Hyydytetty luumukakku
8 annosta

Pohja:
2 kananmunaa
¾ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
8 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
½ l Bonne Luumusosetta
½ dl sitruunamehua tai vettä

Pinnalle:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(luumuja, mantelilastuja, mantelirouhetta tai suklaamakeisia)

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa pohja leivinpaperin päälle.
Vuoraa vuoka uudestaan leivinpaperilla ja laita kakkupohja leivinpaperin päälle vuokaan. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja Bonne Luumusose. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
Kiehauta sitruunamehu tai vesi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjalevyn päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunoja pyöräyttäen. Siirrä kakku tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle lusikalla. Koristele halutessasi luumuilla, mantelilastuilla, mantelirouheella tai suklaamakeisilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä