Hyydytetty kakku mustikoista ja ahomansikoista

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Leivoin yhden kääretorttulevyn ja leikkasin siitä kaksi pohjarinkulaa halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan.

Vuorasin vuoan pohjan leivinpaperilla, laitoin toisen pohjalevyn alimmaksi, kostutin vanilja-maidolla ja tein päälle ihanan kesäisen  täytteen.

Hyydytetty kakku mustikoita ja ahomansikoista 

Kääretorttupohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa n 7 minuuttia. 

Kumoa levy leivinpaperin päälle, jäähdytä. 

 

 täyte:

7 liivatelehteä + tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
500 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
n 1,5 dl ( tai maun mukaan) sokeria
5 dl mustikoita soseutettuna (tai muita marjoja)
 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut marjat.

Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita tasaisesti.

 

Kaada täyte pohjalevyn päälle, nosta pinnalle toinen pohjaosa, kostuta vanilja-maidolla.

Anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.

Ripottele hyytyneelle pinnalle mustikat (n 5 dl) ja ahomansikat, keitä hyytelösokerikiille pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa nesteeksi 3 dl vettä tai mansikkamehua, hyytelösokerin määrä taitaa olla 1,5 dl.

Nostele hyytelösokeriliemi lusikalla kakun pinnalle, nosta kakku hyytymään jääkaappiin.

Pyöräytä veitsellä kakku irti reunoistaan, irrota vuoan lukot. Nosta kakku tarjoilulautaselle.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä