Hellapoliisi 4 vuotta ja Omenaleivokset

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tänään tulee kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun aloitin ruokabloggaamisen Vuodatuksen sivuilla.
Pitkä tie on kuljettu ja tässä ollaan. Näillä sivuilla on nyt kokkailtu jo liki kaksi vuotta.
Edelleenkin hämmästelen mahtavaksi paisunutta lukijakuntaani, joka on viimeisen vuoden aikana taas kasvanut 10 000 uuden viikkokävijän verran. Nykyisin Hellapoliisi-sivustoa lukee viikottain jo 35 000 eri kävijää, juhlapyhien lähestyessä vieläkin useampi.
Nöyrin kiitokseni luottamuksestanne!
On ollut aivan loistavaa kehitellä teille reseptejä, olette olleet uskomattoman kannustavia ja antaneet rakentavaa ja asiallista palautetta.

Mikäli pidätte resepteistäni, suosittelen tutustumaan myös Suomen Sokerin www.herkuttelijat.fi -sivustoon, jonne toteutan yhtä suurella innolla makeita reseptejä kuin tännekin. Kirjoitan sivustolla myös blogia, jossa voitte käydä vaihtamassa sanan kanssani silloin tällöin.

Toivon, että jaksatte yhä kulkea yhteistä matkaa hyvän ruoan ja herkullisten leivonnaisten merkeissä ja tutustua kanssani jänniin uutuustuotteisiin keittiösaralla.

Terkuin, Kati
Hellapoliisi

Jos joskus on tyytyväinen tekemäänsä, niin nyt voin sanoa, että tähän olen.
Nämä leivokset ovat suorastaan syntisen herkullisia.
Sopivat myös joulunajan juhlapöytään!
Voit valmistaa myös irtopohjakakkuvuoassa, jonka halkaisijaksi suosittelen 18-22 cm.

Omenaleivokset
6-8 kpl

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
omenamehua

Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g omenarahkaa
100 g valkosuklaakuutioita
2 tl vaniljasokeria
1/4-1/2 tl kanelia
1/2 dl sokeria
1 rkl omena-vaniljalikööriä

Pinnalle:
3-4 omenaa kuorittuina ja  lohkottuina
1 dl Cane Syrup Rukosokerisiirappia
1-2 tähtianista
1 rkl omena-vaniljalikööriä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Paina leivos-/annosmuoteilla kääretorttulevystä pohjat leivoksiin ja jätä ne leivosvuokiin.

Kostuta pohjat omenamehulla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon omenarahka, pieneksi kuutioitu valkosuklaa, vaniljasokeri, sokeri ja kaneli.
Kuumenna omenavaniljalikööri kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa täyte annosvuokiin ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Kuori ja lohko omenat.
Laita ne kasariin ruokosokerisiirapin ja tähtianisten kanssa ja anna niiden pehmetä hetki.
Lisää joukkoon omenavaniljalikööriä, kuumenna.

Irroita vuoat leivosten ympäriltä ja nosta pinnalle jäähtyneitä omenalohkoja. Koristele tähtianiksilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä