Appelsiininen laku-Dumlekakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Pidätkö appelsiinin mausta? Entä Dumle-toffeista? Maistuuko myös laku?
Mikäli vastasit kyllä, tässä on oikea karkkipäivän kakku, ihanan makea suupala, joka vie kielen mennessään.

Appelsiininen laku-Dumlekakku

Pohjalle:
1 (215 g) pss lakun makuisia Fanipaloja

Täyte:
4 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl ruoka-, tai kuohukermaa + 20 kpl Dumle-toffeekaramelleja
1/2 dl vettä

Pinnalle: 1-2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Dumle-lakuja tai -karamelleja

Vuoraa irtopohjavuoan pohja tai reunavuoka leivinpaperilla.
Murusta Fanipalat tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon appelsiinituorejuusto, sekä vaniljasokeri.
Mittaa kasariin kerma ja Dumlet, sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet tasaisesti.
Sekoita toffeekastike täytteiden joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
Lisää liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte keksinmurujen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun pinnalle ja koristele makeisilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä