Appelsiinikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Hyydytetty kakku onnistuu myös ilman liivatetta. Hyytelösokeri Multi on Dansukkerin sokerituote, joka hyydyttää kakkutäytteen. Valmista kakku noin 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Tämä kakku sopii mihin tahansa vuodenaikaan.
Appelsiinikakku
200 g pähkinämurskaa tai esimerkiksi Wiener nougat crushia
1 dl Fariinisokeria
1 tl Vaniljasokeria
75 g voita tai margariinia
50 g suklaata
Täyte:
2 dl vispikermaa
2 rkl Hyytelösokeri Multia
250 g maitorahkaa
1/2 dl Tomusokeria
yhden appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiinin puristettu mehu
Pinnalle:
1 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
appelsiiniaromia tai appelsiiininkuoriraastetta
Vatkaa kerma ja hyytelösokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, tomusokeri ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, sekä puristettu mehu. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön. Ota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Mausta vaahto halutessasi appelsiiniaromilla tai appelsiininkuoriraasteella. Pursota kakun reunoille.
Koristele suklaalastuilla tai suklaarullilla, sekä sokerikuulilla.