Appelsiinikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Hyydytetty kakku onnistuu myös ilman liivatetta. Hyytelösokeri Multi on Dansukkerin sokerituote, joka hyydyttää kakkutäytteen. Valmista kakku noin 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Tämä kakku sopii mihin tahansa vuodenaikaan.

Appelsiinikakku

200 g pähkinämurskaa tai esimerkiksi Wiener nougat crushia
1 dl Fariinisokeria
1 tl Vaniljasokeria
75 g voita tai margariinia
50 g suklaata

Täyte:
2 dl vispikermaa
2 rkl Hyytelösokeri Multia
250 g maitorahkaa
1/2 dl  Tomusokeria
yhden appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiinin puristettu mehu


Pinnalle:
1 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
appelsiiniaromia
tai appelsiiininkuoriraastetta

Hienonna pähkinät. Sulata rasva. Sekoita keskenään pähkinät, molemmat sokerit ja rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.  Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sivele tai levitä se pohjan päälle.

Vatkaa kerma ja hyytelösokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, tomusokeri ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, sekä puristettu mehu. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön. Ota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Mausta vaahto halutessasi appelsiiniaromilla tai appelsiininkuoriraasteella. Pursota kakun reunoille.
Koristele suklaalastuilla tai suklaarullilla, sekä sokerikuulilla.

bottom

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä