Appelsiini-salmiakkikakku
- 30 min Työaika
- 4 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 400 g kaurakeksi
- 75 g voi
- 100 g maitosuklaa
- (vaihtoehto) tumma suklaa
Täyte:
- 7 liivatelehti
- 5 dl vispikerma
- 500 g appelsiinituorejuusto
- 1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeri
- ½ dl sokeri
- vaniljasokeri
- ½ dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeri
Salmiakkikinuski:
- 2 dl kuohukerma
- 1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeri
- 1 ½ dl sokeri
- voi
Pinnalle:
- Haganol Apteekin Salmiakki -mixeri
- appelsiinin kuoriraaste
Apteekin salmiakki juhlii tänä vuonna 70-vuotis syntymäpäiviään. Apteekin Salmiakki -karamellit ovat monille tuttuja. Apteekeissa myytävät makeisrasiat ovat vuosien mittaan saaneet seurakseen pienen tuoteperheen. Salmiakki Mixer on mainio tuote, joka sopii niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin juomasekoituksiinkin. Kokeile myös erilaisiin jälkiruokiin. Tämä kakku ihastuttaa salmiakin ystäviä.
Appelsiini-salmiakkikakku
12-14 annosta
Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata
Täyte:
7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g appelsiinituorejuustoa
1 dl Haganol Salmiakki Mixeriä
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl Haganol Salmiakki Mixeriä
Salmiakkikinuski:
2 dl kuohukermaa
1 dl Haganol Salmiakki Mixeriä
1 ½ dl sokeria
(nokare voita)
Pinnalle:
Apteekin Salmiakkia
hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta
Laita kaurakeksit ja sulatettu voi tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi.
Paloittele suklaa veitsellä rouheeksi ja sekoita keksimuruseokseen. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, Salmiakki Mixeri, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna Salmiakki Mixeri juomalasissa mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Tarkista maku.
Kaada seos keksinmurupohjan päälle ja jätä pinta epätasaiseksi keoksi. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Valmista salmiakkikinuski. Mittaa kerma, Salmiakki Mixeri ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kinuski alkaa saeta. Sekoita joukkoon halutessasi nokare voita. Jäähdytä hetki.
Sivele kastiketta kakun pinnalle silikonisella pullasudilla epämääräisesti. Ripottele pinnalle Apteekin Salmiakkeja. Raasta koristeeksi hyvin pestyn appelsiinin kuorta.
Tarjoa!