Tomaattinen broileri-perunavuoka
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 kg kiinteämaltoinen peruna
- 2 dl rypsiöljy
- avokadoöljy
- oliiviöljy
- 5 kpl valkosipulinkynsi
- 600 g broilerin fileesuikale
- suola
- 6 kpl tomaatti
- 100 g parmesaanijuusto
- 2 kpl sitruuna
Kesäinen uuniruoka valmistuu helposti yksinkertaisista raaka-aineista. Öljyä ei tässä ruoassa kannata säästää, sillä ruokaan ei lisätä sitruunamehua lukuun ottamatta nestettä. Öljy tekee ruoasta sitruunamehun kanssa mehevän.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Tomaattinen broileri-perunavuoka
4 annosta
2 kg kiinteitä perunoita
rypsi-, avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
5 valkosipulinkynttä
600 g broilerin fileesuikaleita
suolaa
6 isoa kotimaista tomaattia
1 ruukku basilikaa
100 g parmesaanijuustoa raasteena
n. 1 ½ dl rypsi-, avokado- tai oliiviöljyä
2 sitruunan mehu
Kuori perunat ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi leikkurinterällä.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja broilerinfileesuikaleet.
Kääntele kovalla lämmöllä sekoitellen, kunnes ne ovat paistuneet kauttaaltaan. Nosta sivuun.
Kuumenna öljyä ja lisää pannulle perunaviipaleet. Paista muutama minuutti.
Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ainekset kerroksittain uunivuokaan. Hienonna väleihin basilikaa ja raasta parmesaanijuustoa. Valuta joukkoon vielä öljyä ja puristettua sitruunamehua.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes ruoka on kypsää.