Satay-vartaat ja maapähkinäkastike
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- soijakastike
- chilijauhe
- suola
- inkivääri
- korianteri
- valkosipulinkynsi
- chilijauhe
- fariinisokeri
- maapähkinävoi
- sambal oelek-tahna
- limemehu
- sitruunamehu
- vesi
Satay-vartaat ja maapähkinäkastike
4 broilerin rintafilettä
Marinadi:
3/4dl öljyä
2rkl soijakastiketta
1/2tl chilijauhetta
1/2tl suolaa
1/2tl inkivääriä
1/2tl korianteria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
8 puista varrastikkua
Leikkaa
rintafileet kuutioiksi.
Sekoita kulhossa kaikki marinadin ainekset ja
laita broileripalat joukkoon maustumaan muutamaksi tunniksi.
Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen tunniksi.
Pujota lihapalat varrastikkuihin.
Grillaa vartaat grillissä tai uunissa grillivastuksella 250 asteessa n. 20-30 minuuttia.
Maapähkinäkastike vartaille
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1/2 tl chilijauhetta
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
3 rkl maapähkinävoita
1/4 tl sambal oelek-tahnaa
1 rkl lime- tai sitruunamehua
n. 1,5dl vettä
Kuori
ja hienonna valkosipulinkynsi.
Kuumenna öljy ja kiehauta siinä nopeasti
valkosipulinkynsi, chilijauhe, fariinisokeri ja suola hyvin sekoittaen.
Lisää muut ainekset ja keitä kastiketta muutama minuutti.
Salaattiin käytin ruukkusalaattia, punasipulia, ananasta, kurkkua ja tuoretta korianteria.