Kookoksinen broileri-avokadokiusaus

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 3 rkl avokadoöljy
  • 500 g broilerin fileesuikale
  • 1 tl suola
  • 1 punainen chilipaprika
  • 4 valkosipulinkynsi
  • 2 limetin mehu
  • 5 kaffirlimen lehti
  • 2 dl kuohukerma
  • (vaihtoehto) ruokakerma
  • 2½ dl maustettu ruokakerma cocos & lime
  • 2 avokado
  • 1 korianteri
  • 500-750 g peruna-sipulisekoitus
  • 150 g pastajuustoraaste

Kiusaukset ovat helppoa arkiruokaa. Pidä aina varalla peruna-sipulisekoitusta, niin voit taikoa herkullisen kiusauksen  kaappien ja jääkaapin moninaisista antimista. Käytä mielikuvitustasi! Tämä kiusaus sopii myös nuorekkaiden juhlien ateriaksi raikkaan salaatin kanssa.

Kookoksinen broileri-avokadokiusaus
6-8 annosta

3 rkl avokadoöljyä
500 g broilerin fileesuikaleita
1 tl suolaa
1 punainen chilipaprika
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
kahden limetin mehu
5 kaffirlimen lehteä
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
2½ dl maustettua ruokakermaa cocos & lime
2 syöntikypsää avokadoa paloiteltuna
1 ruukku korianteria silputtuna
500-750 g peruna-sipulisekoitusta
150 g pastajuustoraastetta

Kuumenna öljy pannussa ja paista broilerin fileesuikaleet kauttaaltaan.
Mausta suolalla. Lisää joukkoon hienonnettu, siemenetön chilipaprika ja hienonnetut valkosipulin kynnet.
Purista joukkoon limettien mehut. Poista kaffirlimen lehdistä lehtiruoti ja silppua lehdet hienoksi. Lisää
ne pannulle yhdessä kuohu- tai ruokakerman, sekä maustetun ruokakerman kanssa.

Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla ja paloittele kuutioiksi.
Lisää avokado ja silputtu korianteri, sekä peruna-sipulisekoitus joukkoon. Kuumenna.
Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita ainekset tasaiseksi.

Laita seos uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja perunat tuntuvat kypsiltä.

Nauti raikkaan salaatin kanssa!

Vinkki!
Kaffirlimen lehtiä saa kuivattuna jo tavallisista marketeista, mutta paras maku tulee esille tuoreista tai tuoreina pakastetuista lehdistä. Lehtiä löydät edullisesti etnisten kauppojen pakastealtaasta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä