Jogurttimarinoitu kalkkunanfilee ja Provencen uunikasvikset

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kalkkunanfilee
  • suola
  • mustapippuri
  • maustamaton jogurtti
  • valkosipulinkynsi
  • mausteseos
  • paprikajauhe
  • Rosamunda-peruna
  • öljy
  • rosmariini
  • punasipuli
  • jumbo-herkkusieni
  • tomaatti
  • vahva sinappi
  • minttu

Kalkkunan fileestä valmistat helposti upean pääsiäisaterian. Seuraksi voit valmistaa yrteillä ryyditetyt uunikasvikset ja raikkaan jogurttikastikkeen.

Jogurttimarinoitu kalkkunanfilee ja Provencen uunikasvikset

Kariniemen Kalkkunan filee, maustamaton (n. 1,2 kg)
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
200 g maustamatonta jogurttia
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl Provencen mausteseosta
1 tl paprikajauhetta

Provencen uunikasvikset:
3 isoa Rosamunda-perunaa
1 dl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/4-1/2 tl kuivattua rosmariinia
2 punasipulia
3 jumboherkkusientä
4 tomaattia
(öljyä tarvittaessa)

Kylmä jogurttikastike
200-300 g maustamatonta jogurttia
1-2 tl vahvaa sinappia
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 rkl tuoretta minttua silputtuna

Ota kalkkunan filee pakkauksesta ja hiero suola kauttaaltaan fileen pintaan. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria.
Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, Provencen mausteseos ja paprikajauhe.
Laita jogurttiseos muovipussiin ja laita filee jogurtin joukkoon. Kääntele siten, että filee on kauttaaltaan jogurtin peitossa.
Marinoi 5-6 tuntia tai yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Pyyhi jogurtti pois pinnalta. Laita fileeseen lihalämpömittari ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia, kunnes sisälämpötila on 72 astetta.

Pese Rosamunda-perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi.
Laita lohkot laakeaan uunivuokaan ja valuta päälle öljyä.
Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuria ja rosmariinia.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele myös jumboherkkusienet ja tomaatit. Lisää aineket perunoiden joukkoon ja valuta sekaan tarvittaessa hieman öljyä. Jatka kypsentämistä uunissa välillä aineksia varovasti sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin ja tarjoa viipaloidun kalkkunan fileen ja Provencen uunikasvisten kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä