Etikkakana eli Lyonin kana

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
etikkakana
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

44 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Etikkakana eli Lyonin kana on todella herkullinen arkiruoka, joka valmistuu perusraaka-aineista. Tarjoa riisin tai perunan kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 broilerin paistileikettä
  • 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • 1-2 dl smetanaa TAI
  • 1-2 dl ranskankermaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista pinta molemmin puolin paistileikkeisiin.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna rypsiöljy kasarissa ja lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  • Lisää punaviinietikka, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio sekä tomaattipyree, kuivattua rakuunaa ja ranskankermaa.
  • Anna kiehua noin viisi minuuttia.
  • Kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.
  • Tarjoa Lyonin kana riisin tai perunoiden kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä