Etikkakana eli Lyonin kana
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 broilerin paistileikettä
- 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
- 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 1-2 dl smetanaa TAI
- 1-2 dl ranskankermaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista pinta molemmin puolin paistileikkeisiin.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsiöljy kasarissa ja lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää punaviinietikka, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio sekä tomaattipyree, kuivattua rakuunaa ja ranskankermaa.
- Anna kiehua noin viisi minuuttia.
- Kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.
- Tarjoa Lyonin kana riisin tai perunoiden kanssa.