Broileri-Tikka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- broilerin rintaleike
- broilerin rintafilee
- sipuli
- valkosipulinkynsi
- inkivääri
- sitruunamehu
- jauhettu korianteri
- jeera
- garam masala
- jogurtti
- suola
- maustamaton jogurtti
- minttu
- cayennepippuri
Broileri-Tikka
n. 900 g broilerin rintaleikkeitä TAI 700 g -filettä
1/2 pienestä sipulista
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
3 tl jauhettua korianteria
3 tl jeeraa (juustokuminaa)
3 tl garam masalaa
1 dl jogurttia
1 tl suolaa
Poista rinnoista luut ja nahka. Leikkaa fileet 2-3cm kokoisiksi kuutioiksi.
Tee
tahna pienessä yleiskoneessa. Laita kulhoon sipuli, valkosipulinkynnet,
inkivääri, mausteet ja sitruunamehu ja jauha hienoksi. Lisää jogurtti
ja suola ja sekoita nopeasti. Laita broileripalat marinoitumaan
vähintään neljäksi tunniksi mausteseokseen.
Paista marinoidut broileripalat kypsäksi pannulla.
Tarjoa lisänä basmatiriisiä ja Minttu-raitaa.
Minttu-raita
Sekoita 2,5dl maustamatonta jogurttia, 20 g (1 dl) pilkottua, tuoretta minttua ja hyppysellinen cayennepippuria.
Tarjoa kylmänä.