Kinkun paistaminen

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

32 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

  • sinappijauhe
  • sokeri
  • kerma
  • ruokaöljy
  • vaalea viinietikka
  • suola
  • valkosipulijauhe
  • valkopippuri
  • konjakki

Jäisen kinkun sulattaminen kestää jääkaapissa 2-5 päivää riippuen kinkun koosta.
Nosta kinkku huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen paistoa. Sopiva sisälämpötila on 4-10 astetta.

Kuivaa kinkku talouspaperilla.
Laita kinkku paistopussiin kamarapuoli ylöspäin ja sulje pussin suu pakkauksessa mukana tulleella sulkijalla.
Leikkaa pussin yläkulmasta nurkka pois, jotta ilma pääsee kiertämään.
Paina mittari kinkun paksuimpaan kohtaan paistopussin läpi, ei kuitenkaan lähelle luuta.

kinkun paistaminen

Laita kinkku uunipellin tai ritilän päälle ja kypsennä 125 asteessa 40-60 minuuttia per lihakilo.
Voit paistaa kinkkua myös ensimmäisen tunnin ajan 150 asteessa ja tiputtaa lämpötilan sitten 125 asteeseen.

Valmiin kinkun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että kinkku jälkikypsyy vielä uunista oton jälkeen, älä siis kypsennä liian kauan.
75 asteinen kinkku on mehevää, 80 asteinen murenevaa.

Voit käyttää kinkusta irronnutta nestettä kastikkeen pohjana, mutta älä lisää kastikkeeseen enää suolaa, sillä liemi on erittäin suolaista.

Poista kinkusta verkko ja osa kamarasta. Sivele kinkun pinta sinapilla tai munankeltuais-sinappiseoksella. Ripottele pinnalle korppujauhoja tai manteli-, tai pähkinärouhetta.
Paista kinkkua 225 asteessa vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Voit painella kinkun pintaan kokonaisia neilikoita, huomioi kuitenkin, että neilikoista irtoaa voimakas maku.

Koristele halutessasi esimerkiksi luumuilla tai omenoilla.
Mikäli tarjoiluvatisi kaipaa suojausta, suosittelen Eskimo Alumiinipaperia, joka on rasvatiivis folion näköinen, mutta vahva paperi.

Tarjoa seuraksi esimerkiksi itse valmistettua konjakkisinappia tai esimerkiksi Poppamiehen Gourmet-sinappia , jossa maistuu valkoviini ja viikunat.

Konjakkisinappi

1 tlk Colman’s sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
(valkosipulijauhetta)
(valkopippuria)
1-2 rkl konjakkia

Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta pohjaan.

Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.

HUOM! Video-opastusta kinkun valintaan ja paistamiseen voit katsoa TÄMÄN linkin takaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä