1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kevään ja kesän juhlahetkissä pienet suolaiset suupalat tekevät kauppansa. Herkullisilla raaka-aineilla täytetty uunimunakas maistuu sellaisenaan, salaatin kanssa tai vaikka piirakan tilalla suloisina neliöinä. Täytteinä voit käyttää omia suosikkejasi. Muista suojata paistovuoka leivinpaperilla, niin kananmunan proteiini ei pala vuokaan ja saat leikattua paloista kauniita. Lisäksi säästyt tiskaamisen vaivalta. Mikäli valmistat uunimunakasta isommalle vierasmäärälle, voit valmistaa niitä samassa vuoassa ja nostaa päällekkäin jääkaappiin leivinpaperin avulla.

Välimeren uunimunakas
12 annosta

8 munaa
1 dl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
100 g ilmakuivattua kinkkua
6-8 miniluumutomaattia tai kirsikkatomaattia
½ -1 dl mustia oliiveja
25 g parmesaanilastuja pinnalle
tuoretta basilikaa

Välimeren uunimunakas

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vuoraa reunallinen uunivuoka leivinpaperiarkilla ja kaada munakasseos vuokaan.
Paloittele ilmakuivattu kinkku ja puolita miniluumutomaatit. Ripottele ainekset yhdessä oliivien kanssa munakasainesten päälle. Ripottele halutessasi pinnalle parmesaanilastuja ja tuoretta basilikaa.
Paista 200-225 -asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja hyytynyt.
Anna jäähtyä hetki ja leikkaa paloiksi. Nosta tarjolle.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.