1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 4,33/5)

Lakritsi sopii mainiosti myös lämpimiin ruokiin. Nämä herkulliset kebakot voit valmistaa uunissa, grillissä tai pannulla.
Voit muotoilla massan myös pihveiksi ja paistaa hampurilaisten väliin.

Lakritsikebakot ja mansikka-tzatziki
4 annosta

600 g naudan jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä maun mukaan
4 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
2 rkl chili-ponzua

Lisäksi:
2 keltaista paprikaa
sipaisu oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
kuivattua timjamia tai rakuunaa maun mukaan

Mansikka-tzatziki:
4 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
3-4 mansikkaa
2 rkl hienonnettua minttua

Laita naudan jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon yhdessä mustapippurin, lakritsijauheen ja chili-ponzun kanssa. Sekoita tasaiseksi ja muotoile tasakokoisiksi pötköiksi.
Laita varrastikkuihin ja grillaa välillä kääntäen, kunnes ovat kypsiä. Voit grillata tai kypsentää ne myös ilman varrastikkuja.
Paloittele paprika reiluiksi suupaloiksi ja sipaise ne kevyesti oliiviöljyllä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja ripottele pinnalle. Grillaa välillä käännellen.
Puolita tomaatit ja grillaa molemmin puolin, kunnes pehmenevät. Ripottele pinnalle kypsennyksen aikana kuivattua timjamia tai rakuunaa.
Valmista seuraksi raikas mansikka-tzatziki.
Mittaa turkkilainen jogurtti kulhoon ja kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi.
Lisää joukkoon ripaus suolaa ja pieniksi kuutioidut mansikkapalat, sekä tuore, hienonnettu minttu.
Tarjoa mansikka-tzatziki lakritsikebakoiden ja vihannesten kanssa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Kouvolan Lakritsi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.