Paahtopaistin valmistus
- 15 min Työaika
- 12 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Paahtopaisti on klassinen herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Sen valmistaminen on yllättävän helppoa, ja lopputulos on aina maukas ja mehevä. Paahtopaistin salaisuus piilee oikeassa kypsyysasteessa ja huolellisessa maustamisessa. Tämä resepti opastaa sinut askel askeleelta täydellisen paahtopaistin valmistukseen, jotta voit nauttia herkullisesta ateriasta perheen ja ystävien kanssa.
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- n. 1 kg naudan paahtopaistia
Marinadi:
- 1 rkl soijakastiketta
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl timjamia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle:
- suolaa
Valmistusohje
- Poista lihasta kalvot, sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa tai kestävässä muovipussissa.
- Laita liha marinadin joukkoon maustumaan mielellään yön yli, kääntele lihaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti.
- Laita liha uunipellille alumiinifolion päälle siten, että nostat folion reunoja hiukan, ettei lihasta paistovaiheessa irtoava neste pääse valumaan pellille, vaan pysyy folion sisällä.
- Laita lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Paista lihaa 175 asteisessa uunissa uunin keskitasolla. Naudanliha saa jäädä hieman punertavaksi, silloin riittää sisälämpötilaksi 60 astetta. Mikäli haluat kypsempää, anna olla hieman pidempään uunissa.
- Ripottele kypsän lihan pintaan suolaa. Anna lihan vetäytyä vielä noin 20 minuuttia, ennen kuin poistat lämpömittarin ja leikkaat lihan.