1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (17 arvostelua, keskiarvo: 4,41 / 5)
Ladataan...

Tähän löysin ohjeen Katariinan keittiöstä.

Makkara on keittiössämme käytetty erittäin harvinainen vihannes=) Jostain syystä ostoskärryyni eksyi HK:n sininen lenkki. (Miksei niitäkin voisi olla jotain naisellisia vaaleanpunaisia paketteja, ettei tuntuisi olo niin juntilta;) ) Selailin muita blogeja siinä toivossa, että jostain putkahtaisi esiin kivankuuloinen ohje. Löytyihän se, helppo ja nopea ja tosi makoisa lopputulos! Niin makoisa, että kellahdin ruoan jälkeen vatsani viereen ja vedin parin tunnin päiväunet.

Tässä suora kopio. Kiitos Katariinalle! Niin, tosiaan, meillä ei ollut suolakurkkuja ja pavut unohtuivat pakastimeen. Sulkuihin laitoin muutaman aineksen, jonka itse ruokaan laitoin.

Tomaattinen makkarapata

½ pakettia HK:n Sinistä (vajaa 300 g)
1 prk tomaattimurskaa
1 suolakurkku
1 porkkana
3 kevätsipulinvartta tai pieni sipuli  (tai purjoa)
1 dl raakaa tummaa makaronia
200 g pakastepapuja
tilkka ruokaöljyä
n. 1 tl suolaa
pippuria myllystä
1-2 rkl sinappia
tilkka vettä tarvittaessa  (pari desiä)

Kuutioi makkara, suolakurkku ja kuorittu porkkana, pilko kevätsipulinvarret/kuorittu sipuli.

Jos haluat, soseuta tomaattimurska sauvasekoittimella.

Ruskista makkaranpalat öljytilkassa isolla paistinpannulla tai teflonkattilassa, lisää sipulisilppu ja suolakurkkukuutiot, kääntele hetken, lisää tomaattimurska, raaka makaroni ja porkkananpalaset, anna kieuhua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, lisää pakastepavut ja anna hautua kannen alla, kunnes makaronit ovat kypsiä, lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Lopuksi lisää mausteet.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.