1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (39 arvostelua, keskiarvo: 3,85 / 5)
Ladataan...

Bataatti on tullut viime vuosina tutummaksi myös meille suomalaisille. Bataatti on perunan sukulainen, hieman makea ja väri vaihtelee vaalean oranssista tumman oranssiin. Se sopii muiden juuresten tapaan keittoihin, pataruokiin, paistoksiin ja soseisiin.
Bataatista saa myös erittäin herkullisen joululaatikon.
Tähän laatikkoon on käytetty myös porkkanasosetta, jonka voit jättää pois ja korvata samalla määrällä bataattisosetta.
Sallittua on hyödyntää myös kaupan valmiita juuressoseita, joita myydään hedelmä-vihannesosastoilla ja pakastealtaissa.

Bataatti-porkkanalaatikko

n. 1 kg bataatteja
n. 700 g porkkanoita
vettä
suolaa

3 dl kermaa
1 dl siirappia
2 munaa
1 1/2 dl korppujauhoja
n. 1 1/2 tl suolaa
ripaus inkivääriä
ripaus kanelia
pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita


Kuori bataatit ja porkkanat, keitä suolalla maustetussa vedessä, soseuta.
Sekoita soseen joukkoon kerma, siirappi, munat ja korppujauhot.
Mausta suolalla, inkiväärillä ja kanelilla.
Kaada seos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita.
Kypsennä 150 asteessa noin 2 tuntia.

Koristele tähtianiksilla.