1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämän kakun ohjeen löysin vanhasta Kotilieden parhaat leivonnaiset -kirjasta. Taikina riitti yhteen viipalevuokaan, sekä pieneen leipävuokaan.

Arabialainen maustekakku

200 g voita tai margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 tl muskottipähkinää
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 dl kerma-maitoa
1/2-1 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunankuorta ( itse käytin pussillisen DrOetkerin raastettua sitruunankuorta, jota myydään pienessä pussissa leivonta- ja maustehyllyillä)
50 g mantelijauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä kerma-maidon kanssa.
Lisää lopuksi joukkoon sitruunanmehu, -kuoriraaste ja mantelijauhe.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla n. 45 minuuttia.

Voit maustaa kakun myös esimerkiksi konjakilla tai rommilla.