1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arvostelut, Keskimäärä: 4.56/5.00)
Ladataan...

Jauhelihakeitto on perusruoka, joka valmistuu erittäin nopeasti varsinkin, jos käytät valmiita keittojuureksia.
Nykyisin kaupan pakastealtaasta löytyy jo useammankn merkkistä sekoitusta, jotka sisältävät valmiiksi perunatkin.

Jauhelihakeitto

1-2 rkl öljyä
1 sipuli silppuna
500 g jauhelihaa

suolaa
1 tl paprikajauhetta
n. 1 1/2 l vettä
1 laakerinlehti
n. 10 kpl mustapippureita
1-2 lihaliemikuutiota

500 g kuorittuja perunoita (kuorineen noin 700 g)
500 g keittojuureksia (pari porkkanaa, pala lanttua, 1 palsternakka, pieni pala juuriselleriä)
persiljaa

Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulisilppu ja jauheliha pannulla, mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää joukkoon vesi, laakerinlehti, pippurit ja liemikuutiot, kiehauta. Lisää ensin muut juurekset, hetken päästä perunat (jos käytät pakastejuureksia, tee toisinpäin, sillä ne ovat jo esikeitettyjä).
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Tarkista maku.

Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.