1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 3,73 / 5)
Ladataan...

Valmista joulujälkiruoka tällä kertaa riisistä. Upean pehmeä ja vaniljainen riisivanukas maistuu herkulliselta puolukkakiisselin tai puolukkahillon kanssa.

Kylmä riisivanukas, eli Viktorian kiisseli
5-6 annosta

1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
4 dl maitoa
1/2 dl Taloussokeria
1/2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta
1/2 sitruunan mehu
2 liivatelehteä + 1 rkl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl Vaniljasokeria

Lisäksi:
3 dl puolukoita
2 rkl vettä
3/4 dl Hillosokeria

Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu.
Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kermavaahto jäähtyneen puuron joukkoon.

Annostele seos halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan tai leivosrenkaisiin ja nosta muutamaksi tunniksi kylmään hyytymään.

Mittaa kattilaan puolukat ja vesi, kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua miedolla lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin.

Irroita vuoka/vuoat riisivanukkaan ympäriltä ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

Dansukker