1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Kuten huomaatte, rakenne on melkoisen vaahtomainen, Flora vanillan voi siis vaihtaa halutessaan kuohukermaan tai vispikermaan.

Päälle laitoin noita testaamiani suklaanappeja, joissa suklaa on sulatettu tyhjään Toffifee-rasiaan, jonka pohjalle on ripoteltu Wienernougat-crushin jämät. Yhden tyttöni mielestä ne näyttävät silmämunilta.

Tämä oli kyllä hyvänmakuinen, sopisi hyvinkin jouluiseksi jälkkäriksi.

Kakku on tehty halkaisjaltaan 18 cm vuokaan, joka tuli ääriään myöten täyteen ja siitä jäi yksi jälkiruokakulhollinen vielä yli, jonka hyydytin ja maistelin sopisko se sellaisenaan jälkiruoaksi. Hyvin toimi.

Piparisuklaakakku

Pohja:

200 g pipareita murustettuna
n 100 g margariinia sulatettuna

Täyte:

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl glögiä
200 g Fazerin joulusuklaata sulatettuna

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Sekoita piparinmurut ja margariinisula, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita keskenään vaniljavaahto, muna-sokerivaahto, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa.

Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan glögiin, anna jäähtyä hetki.

Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte pohjaosan päälle, hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

Pyöräytä veitsellä kakku irti vuoan reunoista, irroita vuoka ja nosta kakku tarjoilualustalle.

Koristele mielesi mukaan.