Appelsiini-suklaakakku

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

  • 20 min Työaika
  • 1 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 8-10 Annosta
appelsiini-suklaakakku

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Appelsiini-suklaakakku on mukavan mehevä kahvikakku, joka on kuorrutettu kaakaotomusokerista valmistetulla kuorrutteella. Kakku on paistettu tasapohjaisessa kakkuvuoassa, jonka halkaisija on 22 cm.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl Dansukker Muscovadosokeria
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 50-100 g sokeroituja appelsiininkuoripaloja
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua tummaa suklaata
Kuorrutus:
  • 1 pkt (300 g) Dansukker Kaakaotomusokeria
  • 1 yhden appelsiinin purisettu mehu
  • 1 puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

  • Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
  • Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Valmista kuorrute sekoittamalla kaakaotomusokerin joukkoon appelsiinista puristettua mehua sen verran, että saat paksun, levittyvän tahnan.
  • Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraastetta.
  • Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta kakku kylmään hetkeksi.
  • Tarjoa appelsiini-suklaakakku

Kauppalista

Yhteistyössä