Hillomunkit
- 1 h Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
- 20-30 Annosta
Vapun rakastetuimpiin herkkuihin lukeutuu tietysti ihanat hillomunkit! Leivo kerralla reilu määrä ja ilahduta niillä myös ystäviäsi. Kyllä vappuun yksi hillomunkki kuuluu.
Katso lisää VAPPU reseptejäAdvertising information
Ainekset
20-30 annosta
Munkkitaikina:
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 12-14 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
- tai margariinia
Paistamiseen:
- 1½ l rypsiöljyä
Pinnalle:
- sokeria
Täyte:
- 100-150 g hilloa
- tai marmeladia
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola.
- Lisää kardemumma ja osa vehnäjauhoista vispilällä sekoittaen.
- Alusta loput jauhot joukkoon hyvin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
- Vaivaa joukkoon myös sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan.
- Pyöritä ne tasakokoisiksi tangoiksi.
- Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä pulliksi.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen.
- Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn.
- Paista munkit molemmin puolin varovasti reikäkauhalla kääntäen.
- Nosta munkit valumaan talouspaperin tai ritilän päälle.
- Kääntele pian sokerissa.
- Laita pursotinpussiin pitkäkärkinen hillotylla.
- Käytä tasaista hilloa tai marmeladia makusi mukaan.
- Laita se pursotinpussiin ja ota munkki varovasti käteen.
- Paina tylla munkin pohjasta sisään ja pursota hilloa munkin sisään.
- Nauti hillomunkit itsetehdyn siman kera!