Banaanikakku

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

114 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4 Annosta
Banaanikakku

Banaanikakku on kahvikakkujen parhaimmistoa. Se on mehevä, helppotekoinen ja taivaallisen makuinen. Käytä tähän kakkuun mielellään jo hieman tummuneet banaanit. Banaanikakun maku paranee 'vanhetessaan' ja mausteet tulevat esiin. Tässä on sinulle helppo ja nopea ohje.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Pohja:
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ dl kuohukermaa TAI
  • ½ dl maitoa
  • 2 banaania
Vuokaan:
  • 25 g voita TAI
  • 25 g margariinia (vaihtoehto)
  • ¾ dl korppujauhoja

Valmistusohje

  • Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kuohukerma tai maito ja soseutetut banaanit.
  • Sekoita tasaiseksi. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin 1-1½ litraa.
  • Paista 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.
  • Kakku on valmis kun taikina alkaa irrota vuoan reunalta.
  • Anna kakun seistä noin viisi minuuttia ennen kumoamista.
  • Banaanikakku säilyy mehevänä useamman päivän huoneenlämmössä suojattuna.

Kauppalista

Yhteistyössä