Brita-kakku

16/10/2007 02:49
Osumia 96200
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 22)
HuonoinParas 
Brita-kakku

Brita-kakku kuuluu kesäkakkujen klassikoihin, jonka täytettä voit muunnella mieltymysten mukaan. Syksyllä kakun täytteeseen voi käyttää hapokkaita omenoita, joita on pehmennetty ensin kasarissa tumman sokerin ja kanelin kanssa.

Brita-kakku

Pohja:
125 g voita
1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 valkuaista
1 ½  dl mansikkatomusokeria
50 g mantelilastuja, pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia
Täyte:
250 g vaniljarahkaa tai Vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
150-200 g pakastemarjasekoitusta tai tuoreita marjoja
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa


Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista.
Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille. Taikinamäärä tuntuu pieneltä, mutta riittää kyllä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja , pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia.
Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, marjat ja hieman sokeria, sekä vaniljasokeria.
Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahkaseoksella.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Vinkki Voit ladata kuvan työpöytäsi taustakuvaksi:

1024x768
1280x1024
1440x900
1920x1080

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker