1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Ystäväni meni tänään naimisiin ja juhlisti hetkeä ihan oman perheen
kesken, lisäksi mukana oli hänen omat vanhemmat. Hän toivoi minun
tekevän täytekakun ja voileipäkakun ihan perinteisinä versioina, vaikka
kuinka yritin ylipuhua, että tekisin jotain vähän erilaista.

Hääkakku ystävälleni
Pohja:
4 munaa

saman verran tilavuusosina sokeria ja jauhoja, joista osa perunajauhoja, osa vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta.

Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun
vuokaan. Paista 150-175-asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan
reunoista.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa
kakkuvuoka kahdella reilulla kelmunpalalla, jotka tulevat vuoasta
reilusti yli. Nosta kakun kansilevy vuoan pohjalle ylösalaisin ja
kostuta esim Spritella.

Täyte 1:
1 pss vanhanajan vaniljakastikeaineksia ja 3 dl maitoa
3 banaania viipaleina

Täyte 2:
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
n 1 dl sokeria (tai maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
n 3 dl vadelmia
4 liivatelehteä

Päälle:
1 litra tuoreita mansikoita
1 dl vettä + 0,5 dl hyytelösokeria
4-5 dl kermaa tai vastaavaa valmistetta + sokeria ja vaniljasokeria

Sekoita
kastikejauheesta ja maidosta kiisseli, leikkaa banaanit viipaleiksi.
Kaada kiisseli kostutetun kansilevyn päälle ja laita vieriviereen
viipaloidut banaanit. Nosta päälle kakun keskiosa ja kostuta jälleen
Spritella.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon maitorahka ja sokerit.

Liuota
liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä, jäähdytä hetki. Lisää hieman
jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan
sekoittaen. Lisää joukkoon vadelmat, tarkista maku.

Kaada täyte
kakkulevyn päälle. Älä säikähdä, täyte on todennäköisesti tässä
vaiheessa aivan kakkuvuoan ylälaidassa asti. Nosta päälle vielä kakun
pohjaosa, kostuta. Nosta tuorekelmun liepeet kakun suojaksi ja laita
tarvittaessa lisää kelmua tai foliota päälle, nosta kylmään hyytymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku. Leikkaa 1 litra
tuoreita mansikoita lohkoiksi ja viipaleiksi ja lado niitä kakun päälle
keskeltä aloittaen. Keitä päälle hyytelösokerista kiille. Tarkoitus ei
ole hukuttaa tuoreita marjoja kiilteen alle, vaan voidella ne kevyesti
pullasudilla, jolloin marjat pysyvät kauniimpina ja saavat hieman
makeutta.

Tämän kokoiseen kakkuun riittää, kun keittää 1 dl
vettä ja sekoittaa joukkoon 0,5 dl hyytelösokeria, kunnes neste
kirkastuu. Hieman jäähtynyt liemi sivellään mansikoiden päälle.

Reunapursotukseen
kuluu 4-5 dl kermaa tyllan koosta riippuen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja
mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota reunoille.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.